Normal_krewcollective_studyclub2

Al jaren is het lastig voor studenten om tijdens de tentamenperiode een studieplek te veroveren in bibliotheken, scholen en op universiteiten; er is een chronisch tekort aan werkplekken. Daarentegen staat de gemiddelde nachtclub in Nederland ongeveer zestig procent van de tijd leeg. Red Bull ziet hier kansen en organiseert daarom van 24 tot en met 27 juni de eerste Red Bull Study Club. Nachtclub De Marktkantine in Amsterdam wordt dan voor het eerst omgetoverd tot de perfecte studieomgeving. Dit meldt Red Bull.

Tekort aan studieplekken

In verband met het huidige leenstelsel blijven veel leerlingen langer thuis wonen, maar vaak zijn binnenshuis de rustige studeerplekken beperkt. Red Bull is als merk actief in het nachtleven en in de studentenwereld, en ziet kansen om wat aan het tekort aan studieplekken te doen.
 
Zoë Francken, student aan de VU en mede-organisator van Red Bull Study Club licht toe: “Tijdens de tentamenweek sta ik elke ochtend in de lange rij voor de bieb. Het lijkt wel een zwembad, waar je ’s ochtends je handdoekje moet neergooien om je plek te claimen. Maar die nachtclubs zijn juist leeg overdag. Een perfecte oplossing dus."
 
In de laatste week van juni start de tentamenperiode voor de meeste faculteiten van Amsterdam en opent nachtclub De Marktkantine haar deuren voor Red Bull Study Club. In totaal kunnen er 800 studenten studeren in de nachtclub.