Normal_schoolverlaters__school__leren__studenten__leerlingen

In de laatste week van oktober start de tentamenperiode op de meeste faculteiten van Utrecht. Al jaren is studeren in bibliotheken, scholen en universiteiten tijdens deze periode lastig; er is namelijk een aantoonbaar chronisch tekort aan werkplekken voor studenten. Daarom opent de Winkel van Sinkel haar deuren voor blokkende studenten tijdens Red Bull Study Club van 28 - 31 oktober. Dit meldt Red Bull.

Bij een succesvolle eerste editie in nachtclub De Marktkantine in Amsterdam kwamen ruim 400 studenten studeren. Nu wordt het project doorgezet om ook in Utrecht het probleem iets te verkleinen, in totaal kunnen 800 studenten tijdens hun tentamenweek komen studeren in ‘de Winkel’. 
 

Geweigerd aan de deur

Wegens ernstig ruimtetekort mogen in Utrecht alleen studenten van de Universiteit Utrecht (UU) in de Universiteitsbibliotheek (UB) studeren. Carmen Reissig, Student aan de UU en mede-organisator van Red Bull Study Club, licht toe: "Ik heb het geluk dat ik aan de universiteit studeer, maar vriendinnen worden regelmatig geweigerd aan de deur van de bieb, omdat ze niet op de universiteit studeren of omdat het vol is."
 
Studenten kunnen per dagdeel reserveren zodat ze zeker zijn van een werkplek. De dag is verdeeld in twee delen, waarin 100 studenten tegelijkertijd kunnen studeren van 08.00 tot 18.00 uur en van 18.00 tot 00.00 uur. 
 
Door: Nationale Onderwijsgids