Auris College ontvangt Kamerlid Anita Pijpelink om over sluiting te praten

Het Auris College in Goes kreeg vrijdagmiddag bezoek van PvdA-politica Anita Pijpelink. Het schoolbestuur maakte begin februari bekend dat de school zou gaan sluiten. Pijpelink heeft als Kamerlid onderwijs in haar portefeuille, daarom wilde ze graag luisteren naar de leerlingen, het personeel en de ouders. Dat meldt Omroep Zeeland.

Het Auris College biedt onderwijs aan leerlingen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS) en aan dove en/of slechthorende kinderen. Deze leerlingen moeten nu naar een nieuwe school, maar nog niemand weet hoe of wat. Sowieso is het voor iedereen altijd spannend om naar een nieuwe school te gaan, maar voor deze kinderen net iets meer.

Veilige omgeving 

Pijpelink snapt dat de school een veilige omgeving is en dat leerlingen en ouders daar niets aan willen veranderen. Mochten er geen mogelijkheden zijn om de school te behouden, dan vindt Pijpelink het belangrijk dat de leerlingen opnieuw goed onderwijs krijgen. Het Auris College gaat daar zelf ook ook voor.

Twee scholen in Zeeland dicht 

De Isaac Beeckman Academie in Kapelle (ook in Zeeland) gaat ook sluiten. De onderwijsinspectie kwam met een slecht rapport over de school. Dat is bij het Auris College overigens niet aan de orde. “Het zijn twee losstaande situaties, maar ze doen zich nu tegelijk voor”, aldus Pijpelink.

Pijpelink gaat sowieso aan de minister vragen wat zij kan doen voor Zeeland, want daar loopt het aantal jonge mensen flink terug.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk