Week 41: Loonsverhoging medewerkers basisscholen en griepseizoen nadert

Iedere vrijdag sluiten we de week af met een nieuwsoverzicht waarin we terugblikken op wat er is gebeurd in onderwijsland. Wat waren deze week de opvallendste, interessantste of meest nieuwswaardige items per werkdag?

Maandag: Loonsverhoging voor alle medewerkers op basisscholen

Na lange onderhandelingen zijn onderwijsbonden en werkgevers het eens geworden over een loonsverhoging in het basisonderwijs. Alle medewerkers in het primair onderwijs krijgen er met terugwerkende kracht vanaf 1 januari dit jaar 2,25 procent bij, maakte de Algemene Onderwijsbond (AOb) bekend.

 

Dinsdag: Basisscholen bang voor griepseizoen, te weinig invallers beschikbaar 

Gelderse basisscholen hebben te weinig invalkrachten en maken zich zorgen nu het griepseizoen nadert. Er is sowieso een groot tekort aan leerkrachten binnen het onderwijs en daarom maken veel basisscholen gebruik van invalkrachten. Een groot deel van deze invallers heeft de afgelopen tijd een vaste baan elders gevonden en dat betekent dus een tekort voor de scholen.

 

Woensdag: Gebarentolk Irma Sluis maakt met dove en slechthorende kinderen tv-programma 

De populaire gebarentolk Irma Sluis gaat samen met radio-dj Igmar Felicia het eerste Nederlandse televisieprogramma met dove en slechthorende kandidaten maken. Dat heeft KRO-NCRV woensdag bekendgemaakt. Het programma, waarmee Sluis haar debuut maakt als presentator, gaat 13 november van start op NPO Zapp.

 

Donderdag: Harde serie Squid Game populair onder kinderen, leraren maken zich zorgen

Ouders en leerkrachten in Nederland maken zich zorgen over kinderen jonger dan 16 jaar die kijken naar de gewelddadige serie Squid Game. Uit het buitenland komen signalen over kinderen die spellen uit de serie naspelen, aldus verschillende media. Kijkwijzer waarschuwt dat de serie niet geschikt is voor kinderen.

 

Vrijdag: Dramaserie De Zomer van Zoë wint Televizier-Ster Jeugd 

De jeugddramaserie De Zomer van Zoë is donderdag tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala uitgeroepen tot het beste jeugdprogramma. De tiendelige AVROTROS-reeks won in Theater Carré de Televizier-Ster Jeugd.

Door: Nationale Onderwijsgids