Basisscholen bang voor aankomende griepseizoen, te weinig invallers beschikbaar

Gelderse basisscholen hebben te weinig invalkrachten en maken zich zorgen nu het griepseizoen nadert. Er is sowieso een groot tekort aan leerkrachten binnen het onderwijs en daarom maken veel basisscholen gebruik van invalkrachten. Een groot deel van deze invallers heeft de afgelopen tijd een vaste baan elders gevonden en dat betekent dus een tekort voor de scholen. Dit meldt Omroep Gelderland.

Proominent in de regio Ede is één van die schoolinstellingen met problemen. Ze krijgen de invalbeurten niet meer opgevuld en dat betekent dat er bij een zieke leerkracht op zoek moet worden gegaan naar een invaller.  “We hebben helaas ook al meegemaakt dat we klassen naar huis moesten sturen”, aldus directeur Geert Simons.

Naderende griepseizoen

Simons is bang voor het naderende griepseizoen en verwacht dat er nog meer klassen thuis moeten blijven. Ook is Proominent bezig om op alle mogelijke manieren gaten op te vullen. Zo zijn ze op dit moment bezig met een campagne om nieuwe leerkrachten en invallers in dienst te nemen. 

Door: Nationale Onderwijsgids