Normal_pexels-oleksandr-pidvalnyi-2781814

Iedere vrijdag sluiten we de week af met een nieuwsoverzicht waarin we terugblikken op wat er is gebeurd in onderwijsland. Wat waren deze week de opvallendste, interessantste of meest nieuwswaardige items per werkdag?

Maandag: Buitenlandse studenten zonder kamer moeten studie 'heroverwegen'

Buitenlandse studenten die aan de VU in Amsterdam willen gaan studeren en op 1 augustus nog geen kamer hebben, zouden hun studie daar moeten heroverwegen. Ook andere instellingen adviseren iets soortgelijks.

Dinsdag: school FvD in Almere onder de radar, omdat er ophef wordt verwacht

In Almere kunnen circa zes kinderen van start op de zogeheten ‘Renaissanceschool’ van de politieke partij Forum voor Democratie (FvD). Ralf Dekker, voorzitter van de Tocquevillestichting, geeft aan dat er definitief een plek is gevonden.

Woensdag: Studenten gebruiken massaal ORS-poeder tegen kater vanwege trend op TikTok

Studenten grijpen massaal naar het ORS-poeder vanwege een hype op TikTok. In Groningen is de poeder al helemaal uitverkocht. Nieuwsgierig waarom? Lees het hier.

Donderdag: Grote bedrijven willen studenten inspireren om te starten met baan in horeca

Grote bedrijven zijn samen een campagne gestart om personeel in de horeca te werven. Onder meer Heineken, Coca-Cola, McDonald's en snackbarketen Bram Ladage willen daarnaast via een gezamenlijke vacaturesite het naar eigen zeggen hevige personeelstekort in hun sector tegengaan.

Vrijdag: Inspectie ontving meer meldingen van fysiek geweld in de kinderopvang

Kinderopvangorganisaties en gastouderbureaus maken meer en betere meldingen van (vermoedens van) fysiek geweld. Als gevolg daarvan is het aantal meldingen van dit soort geweld in de kinderopvang toegenomen. Hierover kwamen vorig jaar 62 meldingen binnen bij de Inspectie van het Onderwijs. Lees hier hoeveel meldingen er in voorgaande jaren binnenkwamen.

Door: Nationale Onderwijsgids / Johanne Levinsky