Week 19: Start eindexamens, veel klachten bij LAKS en omgekeerde school

Iedere vrijdag sluiten we de week af met een nieuwsoverzicht waarin we terugblikken op wat er is gebeurd in onderwijsland. Wat waren deze week de opvallendste, interessantste of meest nieuwswaardige items per werkdag?

Maandag: Eindexamenrooster 2022: dit is de planning voor vmbo, havo en vwo

Deze week gaan de eindexamens in het eerste tijdvak van start! Leerlingen op vmbo, havo en vwo hebben op donderdag 12 mei hun eerste eindtoets. Wat staat er allemaal op de planning de komende weken? En wat is er dit jaar anders dan voorgaande jaren? Dit is het eindexamenrooster met toelichting op de examens in een jaar waarbij corona langzaam lijkt te verdwijnen, maar er nog steeds is. 

 

Dinsdag: 24-uurskinderopvang Stadskanaal opent in juni de deuren

Aankomende juni opent de 24-uurskinderopvang ‘Mamasthee’ de deuren. De opvang is een initiatief van een stel dat na de geboorte van hun dochter te maken kreeg met de vraag hoe kinderen van ouders met onregelmatige diensten opgevangen kunnen worden.

 

Woensdag: Nieuwbouw basisschool stopgezet: 'De achterkant zit nu aan de voorkant'

Basisschool Tweemaster-Kameleon in Oost-Souburg krijgt een nieuw schoolgebouw, maar de bouw is op dit moment stilgelegd. Het gebouw is namelijk verkeerd om gebouwd. De fundering en het skelet van het gebouw zijn al af, zelfs het dak ligt er al op. Nu blijkt alleen dat deze 180 graden gedraaid zijn ten opzichte van de tekeningen.

 

Donderdag: Oekraïense ouders tijdig informeren over 'kortere' zomervakantie in Nederland

Het ministerie van OCW adviseert scholen om ouders van Oekraïense leerlingen goed te informeren over de zomervakantie in Nederland. Deze zomervakantie is relatief kort in vergelijking met wat ze gewend zijn in Oekraïne. Op die manier kunnen we eventuele misstanden proberen te voorkomen. 

 

Vrijdag: Bovengemiddeld veel klachten op klachtenlijn LAKS op eerste examendag

De klachtenlijn van het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) heeft op de eerste dag van de centrale eindexamens ruim 31.000 klachten binnengekregen. "Dat zijn er bovengemiddeld veel, zeker voor een niet-coronajaar", aldus een woordvoerster van het LAKS. De meeste klachten gingen over het examen Nederlands voor vwo, gevolgd door het examen Duits voor havo.

Door: Nationale Onderwijsgids