24-uurskinderopvang Stadskanaal opent in juni de deuren

Aankomende juni opent de 24-uurskinderopvang ‘Mamasthee’ de deuren. De opvang is een initiatief van een stel dat na de geboorte van hun dochter te maken kreeg met de vraag hoe kinderen van ouders met onregelmatige diensten opgevangen kunnen worden. Dit meldt het Dagblad van het Noorden. 

Mamasthee krijgt drie lokalen in een voormalig schoolgebouw aan de Utrechtselaan in Stadskanaal. Volgens initiatiefnemers Suze en Gertjan Kamst voelen de ruimtes die ze hebben aan als huiskamers, waar grote banken en planten te vinden zijn en een mooie houten tafel staat. Omdat ze het belangrijk vinden dat kinderen veel buiten zijn, is daar ook genoeg te doen en is er bijvoorbeeld een moestuin.

Verticale groepen

De 24-uurskinderopvang gaat werken met verticale groepen, waarbij alle leeftijden door elkaar lopen. Suze en Gertjan van Kamst zijn nu gastouders, maar zodra de opvang opengaat komt personeel hen ondersteunen. (Alleenstaande) ouders in de zorg, horeca of ouders die in ploegendienst werken zijn naar verwachting de belangrijkste doelgroep voor de opvang die ook ‘s avonds en ‘s nachts doorgaat.

Door: Nationale Onderwijsgids / Johanne Levinsky