Normal_wc_toilet

Iedere vrijdag sluiten we de week af met een nieuwsoverzicht waarin we terugblikken op wat er is gebeurd in onderwijsland. Wat waren deze week de opvallendste, interessantste of meest nieuwswaardige items per werkdag? 

Maandag: Er gaat meer geld naar onderwijs voor (hoog)begaafden

Onderwijsminister Dennis Wiersma trekt volgend jaar 23,5 miljoen euro uit aan onderwijs aan (hoog)begaafde leerlingen. Dat meldt hij in een brief aan de Tweede Kamer. 

Dinsdag: Fontys Hogescholen stopt nu ook tijdelijk met werven buitenlandse studenten

Fontys Hogescholen heeft alle activiteiten om internationale studenten te werven stopgezet. De onderwijsinstelling geeft daarmee gehoor aan de oproep van minister Dijkgraaf. Die gaf voor kerst aan dat er meer moest gebeuren om de toestroom van internationale studenten te beperken.

Woensdag: Toiletbrand in school Krimpen aan de Lek mogelijk veroorzaakt door leerling

Een leerling heeft mogelijk de brand veroorzaakt die maandag op een toilet ontstond op christelijke basisschool De Wegwijzer in Krimpen aan de Lek. Directeur Martin Belder liet dinsdag weten dat een technisch mankement, zoals een kortsluiting, onwaarschijnlijk leek. Wel hield hij nog alle opties open. De politie heeft dinsdag forensisch onderzoek gedaan om de exacte oorzaak te achterhalen.

Donderdag: Inschrijving Koningsspelen 2023 van start bij Olivijn in Almere

De landelijke kick-off van de Koningsspelen 2023 vond woensdagochtend plaats bij Olivijn, school voor speciaal basisonderwijs in Almere. Zappsport-presentatoren Ron Boszhard en Britt Dekker onthulden samen met de leerlingen en met Richard Krajicek, initiatiefnemer van Koningsspelen, het thema van dit jaar. Dat is ‘1-2, iedereen doet mee.’ Scholen kunnen zich nu inschrijven voor de elfde editie van de Koningsspelen op 21 en 22 april. 

Vrijdag: Erasmusschool en DAK Kindercentra starten pilot

Vanwege het aanhoudende lerarentekort op de Erasmusschool in Den Haag, gaat deze binnen een pilot een samenwerking aan met DAK Kindercentra. Kleuterklassen krijgen op die manier toch nog iedere dag begeleiding van professionals in de vorm van pedagogisch medewerkers.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk