Toiletbrand in school Krimpen aan de Lek mogelijk veroorzaakt door leerling

Een leerling heeft mogelijk de brand veroorzaakt die maandag op een toilet ontstond op christelijke basisschool De Wegwijzer in Krimpen aan de Lek. Directeur Martin Belder liet dinsdag weten dat een technisch mankement, zoals een kortsluiting, onwaarschijnlijk leek. Wel hield hij nog alle opties open. De politie heeft dinsdag forensisch onderzoek gedaan om de exacte oorzaak te achterhalen. Dat meldt Het Kontakt. 

Maandagochtend rond 11.30 uur werd directeur Belder gewaarschuwd door een leerling dat er vonken en rook bij de wc ruimte op de eerste verdieping van de school te zien waren. Toen Belder de deur van de wc’s opentrok stond de handdoekdispenser al in brand. Hij koos ervoor om de hele school te ontruimen en volgens de brandweer was dat uiteindelijk ook de juiste beslissing geweest. 

Ontruiming 

Binnen twee minuten stonden er zo’n vierhonderd leerlingen met hun leraren buiten op straat. De ontruiming verliep volgens het boekje, er is geen paniek geweest. Sommige leerkrachten dachten nog dat het om een oefening ging en begrepen pas buiten dat er echt wat aan de hand was.

Het vuur was, na aankomst van de brandweer, snel onder controle. Een docente werd door ambulancemedewerkers nagekeken omdat ze rook had ingeademd, maar ze hoefde niet naar het ziekenhuis. 

Grote schoonmaak 

Direct na de brand startte er vanuit de gemeente een grote schoonmaak van het gebouw en werd alles geventileerd. De kinderen konden dinsdag gewoon weer naar school, op één groep na. Zij zitten in een lokaal direct naast de toiletruimte. Daar was de deur open blijven staan tijdens de ontruiming en hing nog een enorme rooklucht in het lokaal. Inmiddels is dat ook allemaal schoongemaakt en konden de kinderen woensdag weer naar school. 

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk