Maatregelen voor studenten in coronatijd: coulance bij toelating

Minister Van Engelshoven komt met verschillende maatregelen om het studenten makkelijker te maken om ondanks de coronacrisis door te studeren. Zo verschuift de reguliere aanmelddeadline van 1 mei naar 1 juni. Mbo-studenten die door het coronavirus een kleine studievertraging hebben opgelopen, mogen toch al beginnen aan een hbo-opleiding. Dit meldt Rijksoverheid.

Coulance bij toelating

De reguliere aanmelddeadline voor studenten (1 mei) wordt verschoven naar 1 juni. Dit geeft ruimte aan studenten die zich door het coronavirus niet op tijd konden aanmelden. Het kan zijn dat bepaalde vormen van de studiekeuzecheck geen doorgang kunnen vinden, omdat deze vraagt om fysieke aanwezigheid van de student. Gezien de haalbaarheid hebben universiteiten na 1 mei geen verplichting meer om een studiekeuzecheck aan te bieden, maar zij zullen zich hier wel zoveel mogelijk voor inspannen.
 

Mbo-studenten

Daarbij moet specifiek voorkomen worden dat een mbo-student volgend studiejaar niet aan een hbo-opleiding kan beginnen door een kleine studievertraging, die het gevolg is van deze coronacrisis. Het gaat dan om de mbo-student die door deze crisis nog één of enkele kleine vakken of de stage nog niet heeft kunnen afronden voor 1 september. De hogeschool zal deze student toch toelaten tot het onderwijs. De student heeft vervolgens tot 1 januari 2021 de tijd om het mbo-diploma volledig af te maken.
 
Lees hier de andere maatregelen die minister Van Engelshoven doorvoert:
 
Door: Nationale Onderwijsgids