Maatregelen voor studenten in coronatijd: bindend studieadvies uitgesteld

Minister Van Engelshoven komt met verschillende maatregelen om het studenten makkelijker te maken om ondanks de coronacrisis door te studeren. Zo krijgen studenten die niet aan het bindend studieadvies (bsa) van de opleiding voldoen, omdat zij door het coronavirus vertraging hebben opgelopen, uitstel. Dit meldt Rijksoverheid.

Deze studenten krijgen de mogelijkheid om de bsa-norm te halen in het volgend studiejaar. Dit heeft minister Van Engelshoven afgesproken met de Vereniging van Universiteiten (VSNU), de Vereniging Hogescholen (VH) en studentenorganisaties ISO en LSVb. 
 

Bindend studieadvies

Studenten krijgen aan het eind van het eerste jaar een advies of zij, afhankelijk van het behaalde aantal studiepunten, door kunnen naar het volgende jaar. Door de maatregelen rondom het coronavirus kan het voorkomen dat studenten vertraging oplopen. Met universiteiten en hogescholen is afgesproken dat er rekening gehouden wordt met de bijzondere context waarin studenten momenteel hun studie volgen. Studenten die niet aan het bindend studieadvies (bsa) van de opleiding voldoen, omdat zij door het coronavirus vertraging hebben opgelopen, krijgen uitstel.
 
Studenten kunnen dan doorstromen naar het tweede jaar en krijgen de mogelijkheid om de bsa-norm te halen in het studiejaar 2020/2021.
 
Lees hier de andere maatregelen die minister Van Engelshoven doorvoert:
 
Door: Nationale Onderwijsgids