Documentaire van RTL over stintongeval in Oss trekt half miljoen kijkers

De documentaire van RTL over het stintongeval dat vijf jaar geleden plaatsvond, is zondagavond gezien door bijna een half miljoen mensen. Dat blijkt uit de cijfers van de Stichting Kijkonderzoek (SKO).

Voor de film Vijf Jaar Na De Stint: Het Verhaal Van De Ouders sprak Humberto Tan in samenwerking met RTL Nieuws onder anderen de ouders van de kinderen die bij het ongeluk in Oss betrokken waren. Met de elektrische bolderkar gebeurde op 20 september 2018 een ernstig ongeluk. Daarbij kwamen vier kinderen om het leven, een vijfde kind en een begeleidster raakten zwaargewond. De stint kwam op een spoorwegovergang terecht en werd aangereden door een trein.

Besluit van het OM

Het Openbaar Ministerie maakte donderdag bekend twee bedrijven die verantwoordelijk zijn voor de productie en verkoop van de stint te gaan vervolgen. Daarom voegde RTL aan het slot van de documentaire een extra tekst toe waarin de kijker wordt verteld over het besluit van het OM. De documentaire zelf werd volgens RTL niet aangepast na het besluit.

Door: ANP