Normal_vaccineren__spuit__injectie

Twentse basisschoolleraren die onder onderwijskoepel Consent vallen krijgen een gratis griepprik aangeboden. Hiermee wil de onderwijskoepel het ziekteverzuim onder leraren zo laag mogelijk houden, waardoor leerlingen tijdens een griepgolf niet naar huis gestuurd hoeven te worden. Dit meldt Hart van Nederland.

De schoolleiders van de basisscholen vinden het aanbieden van een griepprik een noodoplossing, maar zien het wel als een goede ontwikkeling. Zeker omdat het aantal invallers ook afneemt, zoals in dit artikel is te lezen. De Algemene Onderwijsbond vindt het “treurig dat we onderwijsgeld hieraan moeten besteden”. 
 
Begin dit jaar brak viroloog prof.dr. Ab Osterhaus al een lans voor een griepprik voor leraren. Scholen ondervonden toen grote problemen om invallers te vinden voor hun door de griep gevelde leerkrachten. Osterhaus vond de griepprik de beste oplossing tegen het lerarentekort.
 
Toch is de verwachting dat maar weinig leerkrachten de griepprik gaan halen. De prik is niet verplicht en veel leraren moeten mogelijk eerst nog aan het idee wennen.
 
Door: Redactie Nationale Onderwijsgids