Normal_pesten_gepest

Staatssecretaris Dekker van Onderwijs denkt niet dat een verbod op de pest-app Gossup veel zal helpen,. Dat zei de staatssecretaris vrijdag na afloop van de ministerraad in reactie op middelbare scholen die zich zorgen maken over de app waarmee anoniem foto's en roddels verspreid worden. Dit meldt Telegraaf.

De app is populair op middelbare scholen in Noord-Holland. Leerlingen gebruiken de applicatie voor hun smartphone om roddels en dreigementen anoniem te versturen. De scholen hebben in een brief aan de ouders gevraagd om de app van de telefoons van hun kinderen te verwijderen of met hun kinderen in gesprek te gaan. Volgens Dekker zal deze oproep niet veel uithalen omdat scholieren ook op Twitter of Facebook anonieme accounts kunnen aanmaken.

Dekker heeft de app zelf bekeken en heeft sympathie voor de actie die de scholen hebben ondernomen. “Ik vind het heel goed dat scholen bezig zijn om digitaal pesten tegen te gaan en het is  altijd goed als een school zegt: dit is een app die je beter niet kunt gebruiken”, zegt de staatssecretaris. Een verbod is volgens hem echter onvoldoende om het pesten tegen te gaan. “Scholen kunnen natuurlijk altijd afspraken maken met ouders en leerlingen over hoe ga je om met je telefoon, wat zou je wel en niet moeten doen, ik weet niet of het verbieden heel veel gaat uithalen. Waar het om gaat is dat we pesten gewoon echt niet terug te dringen”, aldus Dekker.

© Nationale Onderwijsgids