Normal_kid-165256_640

De Netherlands School of Public & Occupational Health (NSPOH) organiseert op 20 januari de module 'Rol jeugdarts bij passend onderwijs'. De module belicht het handelingsgericht werken in het passend onderwijs en de rol die de jeugdarts daarin speelt. Dit meldt GGD GHOR Nederland.

Deelnemers worden bijgepraat over de actuele ontwikkelingen in het passend onderwijs, met het oog op de rol en positie die de jeugdarts moet vervullen. Het handelingsgericht werken (HGW) staat centraal bij deze module: de uitgangspunten van deze manier van werken worden inzichtelijk gemaakt zodat de deelnemers kennis maken met een vernieuwende werkwijze om leerlingen (en hun ouders) te begeleiden in het passend onderwijs. Vervolgens is er aandacht voor het naadloos aansluiten van consultvoering en verslaglegging op het handelingsgericht werken (HGW). 
 
De module wordt in een dag gegeven, namelijk op 20 januari bij het NSPOH in Utrecht. De cursus begint om 09:30 en eindigt rond 16:30. De module is geaccrediteerd en kan gevolgd worden als open na- of bijscholing. Doelgroep van de opleiding zijn jeugdartsen, jeugdartsen in opleiding en artsen Maatschappij en Gezondheid werkzaam in de JGZ. Voor meer informatie, klik hier.
 
© Nationale Onderwijsgids