Logo_logo_kentalis

Kentalis heeft aangegeven te stoppen met de orthocommunicatieve behandeling aan kinderen en jongeren met een vorm van autisme. De organisatie zegt dat dit een gevolg is van de veranderingen in de zorg. De huidige cliënten kunnen hun behandeling bij Kentalis wel afmaken. Door de verandering wordt een krimp in de werkgelegenheid verwacht. Dat meldt Kentalis. 

De veranderingen in de (financiering) van de zorg zijn de aanleiding van de aangepaste strategie. Zo is de behandeling van kinderen met een vorm van autisme overgedragen naar de gemeente, Kentalis wordt hier dus niet meer voor betaald. Door de verandering verdwijnen er waarschijnlijk tientallen banen. De vestiging van Kentalis in Eindhoven zal zich voortaan ook richten op kinderen en jongeren met een taalontwikkelingsstoornis of met een gehoorprobleem.

De orthodommunicatieve behandeling van kinderen en jongeren met een vorm van autisme wordt stopgezet. Kentalis blijft wel doorgaan met het bieden van onderzoek, onderwijs en behandeling aan kinderen met een taalontwikkelingsstoornis of die doof, slechthorend of doofblind zijn. Ook geeft Kentalis aan hun expertise te blijven delen met andere zorg- en onderwijsprofessionals.

Kentalis is een landelijke organisatie en al 225 jaar specialist op het gebied van diagnostiek, zorg en onderwijs. Kentalis is er voor mensen met doofheid, (ernstige) slechthorendheid of doofblindheid. Of zij hebben moeite met taal en spraak (taalontwikkelingsstoornis), mogelijk in combinatie met andere beperkingen. Kentalis biedt hen een scala aan mogelijkheden om zich te ontwikkelen in taal en communicatie. En ze delen onze expertise met andere professionals: nationaal en internationaal. Hun doel is dat iedereen kan meedoen aan de samenleving.

© Nationale Onderwijsgids