Aeres MBO Velp start met opleiding biologische teelt

Als enige mbo in Nederland biedt Aeres biologisch (dynamische) opleidingen aan. Naast de biologische en biodynamische veehouderij- en teeltopleidingen bij Aeres MBO Dronten Warmonderhof is vanaf september 2024 ook de opleiding biologische teelt bij Aeres MBO Velp te volgen. Dat meldt Aeres MBO.

Aeres MBO Velp start per 1 augustus 2024 met een nieuwe driejarige opleiding biologische teelt. De opleiding is in niveau 3 BOL of BBL volgen. Samen met biologische ondernemers uit de regio leert men alles over de biologische teelt. Het eerste jaar is een brede oriëntatie op de teelt, alle sectoren komen aan bod; fruitteelt, groenteteelt/tuinbouw, akkerbouw en ook de teelt van vaste planten, bloembollen etc. Eén dag in de week is projectendag: dan gaat de school met alle studenten naar biologische bedrijven in de regio om daar te kneepjes van het vak te leren. Na het eerste jaar kan men zich verder verdiepen in een teelt naar keuze. 

Aan het werk in het veld 

Op basis van vragen uit de praktijk gaan de toekomstige bio-telers aan de slag met de theorie én de praktijk. Vanaf dag één is iedereen zelf aan het werk in het veld, ook op reguliere schooldagen. Want door te doen leer je het beste! De Velpse school is naarstig op zoek naar mensen die zich een Groene Veranderaar voelen! Naast de reguliere vmbo/havo en mbo-student kunnen dat ook startende medewerkers van deze bedrijven zijn of zij-instromers.

Door: Nationale Onderwijsgids 
Beeld: Rik van den Broek