ROC van Twente geeft verpleegkundigen bijscholingscursus over palliatieve zorg

Een aanvullende scholing volgen over palliatieve zorg bij ongeneselijke vormen van kanker. Dat kunnen verpleegkundigen van zorginstellingen in Twente volgen bij het ROC van Twente. De ROC wil op die manier de kennis van zorgmedewerkers stimuleren. Dat meldt MBO Today.

Het ROC van Twente levert hiermee een bijdrage aan de kennis van de verpleegkundigen in Twente op het gebied van palliatieve zorg. De scholingen worden in 2024 en 2025 gegeven. Dinsdag 5 maart startte de eerste groep met daarin achttien verpleegkundigen.

Juiste zorg aanbieden 

Het scholingsprogramma is opgestart om de groeiende groep mensen die palliatief is de juiste zorg aan te kunnen bieden. De basisscholing is er voor deelnemers die nog niet de basiskennis en vaardigheden hebben wat betreft de palliatieve zorg. Bij het ROC van Twente is de net opgestarte training gericht op patiënten met ongeneeslijk kanker. Echter zijn deze vaardigheden ook toe te passen in de palliatieve zorg voor patiënten met andere aandoeningen.

Kennis overbrengen 

De verpleegkundigen die de scholing volgen hebben veel aan deze cursus. De kennis die ik tijdens deze scholing krijg aangereikt kan ik weer verder overbrengen in de wijkteams en in de organisatie, zo meldt verpleegkundige Ingeborg Bergevoet (werkzaam bij ZorgAccent). Docent Cees de Rooij geeft aan dat het ROC van Twente een bijdrage wil leven aan de samenleving door middel van deze vormen van nascholing.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk