ROC van Twente en SMEOT organiseren Nederlands Kampioenschap Lassen

Op woensdag 13, donderdag 14 en vrijdag 15 maart worden bij SMEOT, mbo-vakschool voor metaal, mechatronica en verspaning, in Hengelo de Nederlandse Kampioenschappen voor Lassen gehouden. Hier strijden studenten uit het hele land tegen elkaar om het eremetaal inclusief podiumplek. ROC van Twente organiseert deze wedstrijden in samenwerking met SMEOT. Op woensdag 13 maart wordt om 18.00 uur het startsein gegeven voor de wedstrijden. Op donderdag 14 maart is er nog een inspirerende ontbijtsessie voor de leden van VMO (Verenigde Maakindustrie Oost) met aansluitend een rondleiding. Bart Willems, kampioen EuroSkills 2023, is op woensdag en donderdag aanwezig om zijn verhaal te delen. Dat meldt het ROC van Twente. 
 

Twee studenten vanuit ROC van Twente / SMEOT hebben zich gekwalificeerd voor deze landelijke finales en horen hiermee al tot de top van Nederland. Het gaat om:

Lassen MAG/BMBE: Niels Westerik, 19 jaar, uit Wierden
Niels werkt bij Evers Agro B.V. in Almelo.
Lassen TIG: Jeffrey Eggert, 20 jaar, uit Enschede
Jeffrey werkt bij Technology Unlimited BV in Almelo.

Wanneer op vrijdag aan het eind van de ochtend de wedstrijden zijn afgerond, gaan de juryleden alle werkstukken beoordelen. Nog dezelfde dag wordt de top drie van beide disciplines (in willekeurige volgorde) bekend gemaakt. Eén week later, tijdens de feestelijke prijsuitreiking van Skills The Finals in de Brabanthallen in ‘s-Hertogenbosch, wordt bekend wie welke kleur medaille mag ophangen.

Landelijke laswedstrijden 

Naast de landelijke laswedstrijden voor het mbo, wordt op dinsdag 12 maart bij SMEOT, in samenwerking met NIL, het nationale kampioenschap voor het vmbo georganiseerd. Beter bekend als ‘Skills Talents’. Op 12 maart vindt ook de prijsuitreiking plaats.

Geïnteresseerden zijn van harte welkom om bij SMEOT te komen kijken naar de landelijke laswedstrijden op woensdagavond 13 maart, donderdag 14 maart en vrijdagochtend 15 maart 2024. SMEOT is gevestigd aan Sportlaan Driene 2 in Hengelo.

Door: Nationale Onderwijsgids