Genomineerden voor beste leerbedrijf en beste praktijkopleider 2024 bekend

Het is bekend wie de genomineerden zijn voor de verkiezingen van beste leerbedrijf en beste praktijkopleider 2024. Welk leerbedrijf heeft de zaken zo goed op orde dat het de titel pakt. En welke praktijkopleider is dit jaar het beste van allemaal? Dat meldt MBO-Today.

Voor zo’n 500.000 studenten in Nederland is leren in de praktijk een onmisbaar onderdeel van hun opleiding. Om hiervoor waardering te kunnen laten zien organiseert het ministerie van Onderwijs al sinds 1996 de verkiezingen voor het beste leerbedrijf. De verkiezingen voor beste praktijkopleider zijn er sinds 2009.

Nominaties 

De afgelopen maanden was er de gelegenheid voor studenten en bedrijven om hun voordrachten in te dienen. Een deskundige jury heeft vervolgens zo’n 800 voordrachten beoordeeld. Hieruit kwam een selectie. Een selectie die bestond uit 90 genomineerde leerbedrijven en 87 praktijkopleiders. Deze genomineerden zijn vervolgens verdeeld over negen verschillende sectoren. Hier kan je alle genomineerde leerbedrijven en praktijkopleiders vinden.

Sectorkamers

Om alle negen sectoren goed te kunnen beoordelen zijn er sectorkamers ingevoerd. Deze sectorkamers zijn nu aan zet om de leerbedrijven en praktijkopleiders per sector te beoordelen. Er blijven dan 18 sector winnaars over die opgaan voor de titel van beste leerbedrijf of beste praktijkopleider van Nederland.

Tijdens het Ambassadeursgala op 13 mei 2024 worden de winnaars bekendgemaakt. Het gala vindt zoals gewoonlijk plaats in theater Orpheus in Apeldoorn. Organisatoren van het gala zijn naast de MBO Raad, SBB, WorldSkills Netherlands, de AOb en de BVMBO. De show tijdens de gala-avond zal ook live te volgen zijn op youtube.

Door: Nationale Onderwijsgids/Parris Fokkema