Verkiezingsdebat van EenVandaag in Ahoy met duizend studenten in de zaal

Het EenVandaag-verkiezingsdebat De Toekomst van Nederland wordt onder toeziend oog van ruim duizend studenten op maandag 20 november gehouden in Ahoy Rotterdam. Dat geeft organiserende omroep AVROTROS maandag bekendgemaakt.

"Bij het debat ligt de nadruk op jongeren. Er worden thema's behandeld die voor jongeren ook belangrijk zijn, daarom proberen we ze erbij te betrekken. Dit is een goede locatie daarvoor", legt een woordvoerder uit. In de RTM Stage, een zaal die tot bijna 8000 mensen kan hosten, zullen Dilan Yeşilgöz (VVD), Frans Timmermans (GL/PvdA), Geert Wilders (PVV), Rob Jetten (D66), Pieter Omtzigt (NSC) en Caroline van der Plas (BBB) vijftig minuten lang met elkaar in debat gaan onder leiding van presentator Pieter Jan Hagens.

Migratie, klimaat en economie/bestaanszekerheid 

In het debat komen de thema's migratie, klimaat en economie/bestaanszekerheid aan bod, drie thema's die volgens de omroep "de komende jaren bepalend zijn voor hoe Nederland eruitziet". De studenten in de zaal zijn afkomstig van het mbo, hbo en de universiteit en krijgen een stem in korte filmpjes die de drie debatten inleiden. Het debat is maandag 20 november vanaf 18.20 uur te volgen bij NPO 1 en NPO Radio 1.

Door: ANP