Fotograaf: Rob Duin

Jaarlijks organiseert het ROC Horizon College de verkiezing voor de Opleiding van het jaar. Er waren vier opleidingen genomineerd die door een onafhankelijke jury zijn beoordeeld. Dit jaar zijn de mbo-opleidingen van Sport & Bewegen als winnaar uit de bus gekomen. Met de verkiezing wil het Horizon College vernieuwing in de opleidingen stimuleren. De prijs waardeert de inzet en kwaliteit van medewerkers die zich inzetten voor onderwijsvernieuwing. Dat meldt het ROC Horizon College.

De jury roemt de brede basis van de mbo-opleidingen en de ruimte die er is voor persoonlijke groei van leerlingen. Deelnemers bij de opleiding krijgen veel verantwoordelijkheid en worden daarin begeleid. Het onderwijsprogramma biedt veel keuzemogelijkheden en een flexibel programma en komt daarmee tegemoet aan uiteenlopende behoeften van leerlingen. De opleiding staat midden in de maatschappij, met thema’s als bijvoorbeeld vergrijzing en overgewicht. Daarnaast is het mogelijk externe diploma’s te halen.

Met de elementen ondernemerschap, flexibiliteit, communicatieve vaardigheden, samenwerken en doorzettingsvermogen is de opleiding op koers voor de toekomst. Dit sluit goed aan op MBO 2025, het manifest van de MBO Raad waarin de toekomstvisie voor het mbo uiteen wordt gezet.

© Nationale Onderwijsgids