Samenwerking Edu'Actief en The Competence Group, foto: Erik Karst

Uitgever voor het beroepsonderwijs Edu’Actief en digitaal opleider The Competence Group (TCG) willen het beroepsonderwijs voor Zorg & Welzijn en de bijbehorende beroepspraktijk hechter met elkaar verbinden. Zowel studenten Zorg & Welzijn als medewerkers van zorginstellingen krijgen toegang tot persoonlijk, digitaal lesmateriaal via een online leeromgeving. Dit meldt Edu'Actief.

Paul Klinkert, marketingmanager TCG: “Wij vinden het belangrijk dat studenten kunnen beschikken over de meest moderne leermiddelen voor professionals in de praktijk. Daarom bieden wij samen met Edu’Actief studenten toegang tot e-learning-modules voor zorgprofessionals. Deze modules zijn ontwikkeld door inhoudelijke praktijkdeskundigen van het Zorg Leren Netwerk, waarin meer dan 50 zorginstellingen participeren. Door naast de eigen professionals nu ook studenten toegang te geven, onderstreept het netwerk haar motto ‘Door de zorg, voor de zorg’.”
‘Edu’Actief ziet het als haar taak het beroepsonderwijs en het bedrijfsleven dichter bij elkaar te brengen. Alleen dan kunnen studenten worden opgeleid tot echte vakmensen’, aldus Henk Mulder, conceptontwikkelaar bij Edu’Actief. “Studenten krijgen via Edu’Actief studiemateriaal waarmee de kwalificatiedossiers Zorg & Welzijn worden gedekt. Bovenop dat materiaal worden de modules van TCG aangeboden. Edu’Actief en TCG zien samen het belang om de inhoud van de kwalificatiedossiers te verbinden met de beroepspraktijk van Zorg & Welzijn. In het studiemateriaal is veel aandacht voor de praktijk. Zo leren studenten vroegtijdig wat binnen zorginstellingen belangrijk is, hoe er gewerkt wordt en welke systemen er worden gebruikt en welke protocollen er gelden.”

Komend jaar worden de nieuwe kwalificatiedossiers ingevoerd. Edu’Actief gaat vanaf november 2015 met de Mbo Provincietour het land in om de nieuwste generatie leermiddelen te presenteren. Tijdens deze tour krijgen zorgopleidingen korte kennissessies over keuzedelen en digitaal leren en kunnen zij meteen het allernieuwste lesmateriaal mee naar huis nemen. Aanmelden kan via www.edu-actief.nl/provincietour.

© Nationale Onderwijsgids