Normal_naamloos

Vanaf vandaag is er een Netherlands Education Support Office (Neso) actief in Turkije. Het kantoor promoot het Nederlandse hoger onderwijs en de Study in Holland-campagne. Daarnaast is het een aanspreekpunt voor Nederlandse bedrijven om in contact te komen met alumni van universiteiten en hogescholen. Dat meldt EP-Nuffic.

Freddy Weima, directievoorzitter van EP-Nuffic: “Keer op keer blijkt de meerwaarde van de aanwezigheid van een Neso. De interesse van studenten om in Nederland te studeren groeit nog steeds, en in de landen waar we een Neso hebben is die groei nog sterker. Turkije heeft veel studenten en een groeiende economie, en Nederlandse onderwijsinstellingen willen graag met het land samenwerken. Stuk voor stuk goede redenen om ook in dit land een Neso te openen.”

Het kantoor in Istanboel is ondergebracht bij het Nederlandse consulaat. Yavuz Yilmazoglu, Chief Representative Officer van Neso Turkije: “We zien ernaar uit om de wederzijdse mobiliteit verder te ondersteunen. De Nederlandse universiteiten en hogescholen staan hier erg goed aangeschreven. Dit dankzij hun positie op de internationale rankings en hun internationale karakter. Met meer dan 2.100 Engelstalige studieprogramma’s is Nederland een aantrekkelijke bestemming voor Turkse studenten.”

De Neso’s promoten niet alleen het Nederlandse onderwijs, maar organiseren ook alumniactiviteiten. Het alumninetwerk van EP-Nuffic bestaat inmiddels uit 56.000 oud-studenten die aan Nederlandse universiteiten en hogescholen hebben gestudeerd. Via netwerkbijeenkomsten houden ze contact met elkaar en met Nederland. Het kantoor in Istanboel gaat zich ook richten op voorlichting aan Nederlandse studenten die in Turkije willen studeren. Dat kunnen studenten zijn van universiteiten en hogescholen, maar ook van het mbo.

Een Netherlands Education Support Office (Neso) is een ondersteunend kantoor van EP-Nuffic gevestigd op een locatie die van strategisch belang is voor het Nederlandse hoger onderwijs. Op dit moment zijn er vestigingen in Rusland, China, India, Brazilië, Indonesië, Zuid-Korea, Mexico, Thailand, Vietnam, Zuid-Afrika en vanaf vandaag dus ook in Turkije. 

© Nationale Onderwijsgids