Normal_broekerveilinghorizoncollege

Leerlingen van het ROC Horizon College hebben aanbevelingen gedaan om winkelcentrum Broekerveiling in Broek op Langedijk aantrekkelijker te maken. De leerlingen concluderen dat er op het gebied van presentatie en promotie aanpassingen gedaan kunnen worden. De winkeliersvereniging heeft de mbo-leerlingen gevraagd onderzoek te doen hoe het winkelcentrum aantrekkelijker kan worden gemaakt en hoe er meer bezoekers en klanten kunnen worden geworven. Dat meldt het ROC Horizon College.

Tweedejaarsleerlingen van de opleidingen Filiaalmanager en Ondernemer Detailhandel hebben als onderdeel van een onderwijsproject onderzoek gedaan de aantrekkelijkheid van het winkelcentrum. Zij presenteerden hun bevindingen tijdens een netwerkontbijt dat woensdag 2 september plaatsvond in winkelcentrum Broekerveiling.
De leerlingen adviseerden onder andere om meer sfeerbepalende elementen te creëren zoals de aanschaf van decoratie, plantenbakken en zitjes. Ook werd geadviseerd om de website te verbeteren door meer gebruik te maken van foto’s en meer kleur aan te brengen. Op die manier kan de website zich beter onderscheiden van websites van andere winkelcentra. Ook het ontwikkelen van een interactieve plattegrond en gratis wifi zijn als aanbeveling gepresenteerd.

Het project is vanuit een samenwerking tussen het Horizon College en het winkelcentrum tot stand gekomen. Jan Ferwerda, docent bij het Horizon College, zegt hierover: “Het Horizon College leidt leerlingen op tot toekomstige ondernemers. Een samenwerking tussen het regionale bedrijfsleven en het onderwijs is dan ook onontbeerlijk. Op die manier kunnen beide partijen elkaar versterken en ontstaat een win-win situatie.” De ondernemers reageerden enthousiast op de aanbevelingen. Het bestuur van het winkelcentrum heeft het onderzoek in ontvangst genomen en gaat de aanbevelingen intern bespreken. 

© Nationale Onderwijsgids