Normal_onderwijs__klas_les_martijn_9219

Het project Instroom pabo biedt ondersteuning voor mbo-studenten en havoleerlingen die naar de pabo willen. Vanaf komend schooljaar gelden er nieuwe toelatingseisen voor de pabo op het gebied van aardrijkskunde, geschiedenis en natuur en techniek. Uit extern onderzoek blijkt dat mbo-studenten over het algemeen tevreden zijn met de geboden ondersteuning. Dit meldt de MBO Raad.

Uit het onderzoek blijkt dat 78,6 procent van de mbo-studenten (heel) tevreden is met de geboden ondersteuning. 17,5 procent is niet tevreden maar ook niet ontevreden en tot slot is 4 procent (heel) ontevreden. Ook de lessen zijn beoordeeld in het onderzoek. Zo krijgen de aardrijkskunde lessen gemiddeld een 7,5, de geschiedenislessen scoren het hoogst met een 7,8 en de lessen natuur en techniek krijgen gemiddeld een 6,7. Met uitzondering van één boek worden alle leermiddelen door minimaal 70 procent van de respondenten als (heel) goed beoordeeld.

Het project wordt uitgevoerd door MBO Diensten in opdracht van de MBO Raad. Onder het ondersteuningsaanbod vallen regionale lessen, trainingen en spreekuren. Daarnaast zijn er ook leermiddelen speciaal gemaakt of aangepast voor de nieuwe leerdoelen voor de toelatingseisen. De leermiddelen en de regionale ondersteuning zijn te vinden op de website van Goed voorbereid naar de pabo. Een onderzoek naar de mening van de havoleerlingen en docenten over het ondersteuningsaanbod wordt later dit jaar uitgevoerd.

© Nationale Onderwijsgids