Normal_download__2_

Sharyn Jager, student van AOC Groenhorst Velp, is de Nederlandse Kampioen bloembinden van dit jaar. De 20-jarige Sharyn uit Ede wist haar twaalf medefinalisten de loef af te steken tijdens Skills Heroes. Sharyn is nu in de race voor de WorldSkills Competition, dat volgend jaar zomer in Brazilië plaatsvindt. Dit meldt de AOC Raad. 

Dertien studenten streden op 11 december tijdens Skills Heroes voor de titel Nederlands kampioen bloembinden. Een jury beoordeelde de creativiteit en vakkennis van de deelnemers. Sharyn scoorde goed op techniek,  sfeerimpressie, calculatie en offerte. Ook straalden de gemaakte werkstukken creativiteit uit. In totaal scoorde de studente van AOC Groenhorst Velp 554 punten. Dit leverde haar de titel op.  
 
Sharyn Jager is nu in de race voor de WorldSkills Competition. Dit wereldwijde tweejaarlijkse evenement vindt in de zomer van 2015 weer plaats. Dit keer in Sao Paulo, Brazilië. Meer dan 1000 kandidaten zullen het tegen elkaar opnemen in de hoop de titel 'beste vakman/vakvrouw van de wereld' te worden. 
 
© Nationale Onderwijsgids