Logo_horizon_college

Leerlingen van het ROC Horizon College in Alkmaar en Hoorn komen in actie voor het goede doel van Serious Request. Zo wordt donderdag 18 december op de locatie in Alkmaar een grote kerstmarkt georganiseerd die voor iedereen toegankelijk is. Burgemeester Bruinooge van Alkmaar komt een bezoek brengen aan de kerstmarkt.

Tijdens de kerstmarkt pakken de leerlingen van de opleidingen Secretariaat en Verpleegkunde uit met verschillende activiteiten. Zo worden er onder meer sieraden, kaarten, kaarsen, tweedehands boeken en andere tweedehands spullen verkocht. Ook kunnen bezoekers hun nagels laten doen of hun voeten laten masseren. Daarnaast is er een modeshow en de jurken kunnen na afloop gekocht worden. Voor kinderen zijn er diverse activiteiten zoals schminken en grabbelen in de grabbelton. Verder is er live muziek en kunnen bezoekers met de Kerstman op de foto. De kerstmarkt vindt plaats tussen 15.00 uur en 19.00 uur bij het Horizon College aan de Kruseman van Eltenweg 4 in Alkmaar.

Niet alleen de opbrengst van de kerstmarkt gaat naar het goede doel, ook het Horizon College zelf doneert. Het Horizon College verstuurt namelijk geen papieren kerstkaarten dit jaar, maar digitale. De opbrengst van het niet werken met papieren kerstkaarten gaat ook naar Serious Request.

Ook leerlingen van de opleiding Pedagogisch Werk/Jeugdzorg hebben de afgelopen tijd geld ingezameld. Vanaf het begin van het schooljaar hebben zij spullen verzameld en verkocht. De leerlingen van de opleidingen Sociaal Werk hebben geld ingezameld met activiteiten zoals flessenbonnen inzamelen, honden uitlaten en muffins en cupcakes bakken en verkopen.

Dit jaar staat het Glazen Huis van Serious Request in Haarlem. De leerlingen van het Horizon College brengen tussen 18 en 24 december hun opbrengsten naar de DJ’s in het Glazen Huis. Het thema dit jaar is Hands off our girls; voor meisjes en vrouwen die slachtoffer zijn van seksueel geweld in conflictgebieden.

© Nationale Onderwijsgids