Normal_mbo_eten
Er komt een voorbereidende mbo-opleiding voor leerlingen uit Amsterdam die niet meer terecht kunnen op de reguliere mbo-opleidingen omdat die vol zitten. Dit heeft wethouder voor onderwijs Simone Kukenheim gisteren tegen de gemeenteraad van Amsterdam gezegd. Het gaat om 66 leerlingen. Dit meldt het Parool. 
 
De voorbereidende mbo-opleiding komt in schoolgebouw het Sieraad, zo liet de wethouder van onderwijs Kukenheim de gemeenteraad weten. Het onderwerp kwam ter sprake nadat de SP vragen had gesteld. 66 leerlingen werden afgewezen omdat de mbo-opleidingen waar zij zich voor aanmeldden vol zaten. De wethouder wil het probleem ook oplossen door de inschrijfdatum te vervroegen van oktober naar mei. Zo kan er meer inzicht gekregen worden in het aantal opleidingsplekken en eventuele tekorten. 
 
Volgens Kukenheim is het ook niet duidelijk hoeveel leerlingen zich helemaal niet aanmelden voor een opleiding terwijl ze nog leerplichtig zijn. Om dit probleem om te lossen komt Kukenheim begin 2015 met een mbo-agenda. Hier zal ook aandacht besteed worden aan mogelijkheden om voor elke mbo-leerling een stage te vinden. 
 
© Nationale Onderwijsgids