Logo_logo
Aanstaande dinsdag vindt in Valkenhuizen de Menzis Special Heroes Day plaats. Bijna 300 leerlingen uit de provincie Gelderland die een chronische ziekte of een lichamelijke, verstandelijke of meervoudige beperking hebben gaan op deze dag sporten. Ruim 300 scholen voor (voortgezet) speciaal onderwijs doen mee aan de dag. Dit meldt Arnhem-Direct.nl. 
 
Het Sportcentrum Valkenhuizen is dit jaar het decor van de Menzis Special Heroes Day. Bijna 300 leerlingen uit het speciaal onderwijs uit de provincie Gelderland zullen dinsdag 23 september acte de présance geven op het evenement. Zij gaan uni-hockey spelen, (elektrisch) rolstoel sporten beoefenen en proberen atletiek en voetbal onder de knie te krijgen. 
 
Het toernooi wordt dit jaar voor de achtste keer georganiseerd. Ruim 300 scholen voor speciaal onderwijs nemen deel aan de Special Heroes Day; een evenement dat jaren geleden begon als een regionaal project. Er wordt verwacht dat in 2016, wanneer de tiende jubileumeditie van het evenement gehouden wordt, de Special Heroes Day bekend zal zijn bij het totale (voortgezette) speciaal onderwijs in Nederland. 
 
De dag begint dinsdag om 09.50 uur. Ongeveer 40 studenten van het Centraal Instituut Opleiding Sportleiders (CIOS) van ROC Rijn IJssel in Arnhem dragen zorg voor de begeleiding van het evenement. 
 
© Nationale Onderwijsgids