Normal_aula_pauze_hbo_mbo_wo_universiteit_studenten

FLOOR, het debatcentrum van de Hogeschool van Amsterdam (HvA), organiseert op maandag 22 september het Grote mbo-hbo-Gesprek over de doorstroom van het middelbaar beroepsonderwijs naar de hogeschool. Onder meer voorzitter Thom de Graaf van Vereniging Hogescholen, MBO Raad-voorzitter Jan van Zijl en Tweede Kamerlid Tanja Jadnanansing zullen deelnemen aan het debat. Dit meldt de hogeschool.

De overstap van mbo naar hbo is momenteel een veelbesproken onderwerp. In het debat zullen deskundigen met het publiek in deze kwestie discussiëren over actuele vragen zoals wel of geen selectie aan de poort, welke factoren maken de doorstroom een succes en welke doorstroomtrajecten zijn er mogelijk.

Het debat wordt geleid door Jean Tillie, voorzitter van het domein Maatschappij en Recht bij de HvA, en hoofdredacteur Jim Jansen van studentenblad Folia. Andere deskundigen die meedoen zijn onder meer rector Huib de Jong van de HvA, onderwijsjournalisti Anja Vink en docent Bart Ongering (beter bekend als Meester Bart).

Het debat vindt plaats in debat- en activiteitencentrum FLOOR in het Kohnstammhuis aan de Wibautstraat in Amsterdam. Meer informatie over het debat en aanmelding is te vinden op de website van FLOOR. Deelname is gratis.

© Nationale Onderwijsgids