Logo_deltion_logo

Het Deltion College, een Zwolse onderwijsinstelling voor mbo onderwijs, heeft verlies geleden in 2013. De school sloot het jaar af met een tekort van 1,8 miljoen euro. Dit komt omdat zij 3,9 miljoen moesten betalen aan een installatiebedrijf betrokken bij de nieuwbouw van de campus in Holtenbroek. Dit meldt de Stentor. 

De samenwerking tussen de school en het installatiebedrijf eindigde in een rechtszaak die werd gewonnen door het installatiebedrijf. Als gevolg daarvan moest het Deltion College 3,9 miljoen euro betalen. Toch is het college niet ontevreden met de jaarrekeningcijfers. In de 'gewone bedrijfsvoering', dus zonder de tegenvaller, boekte de school een positief resultaat van 2,7 miljoen.
 
Het diplomaresultaat en de bestrijding van voortijdige schoolverlaters van het Deltion hebben daarnaast een hogere score dan de sector als geheel. Daarnaast heeft het Deltion sinds 2013 geen opleidingen meer die van onvoldoende kwaliteit zijn. Voor de periode tot 2016 gaat het Deltion College uit van een stabilisatie van de leerlingenaantallen: zo'n 13.500.
 
© Nationale Onderwijsgids