Nieuw kinderdagverblijf in Amstelveen: ’t Schooltje binnenkort geopend

Vanaf april 2024 zal ‘t Schooltje in Amstelveen zijn deuren openen. Dit nieuwe kinderdagverblijf biedt kleinschalige, maar kwalitatieve opvang aan kinderen van 0 tot 4 jaar oud. Er zijn dagelijks twaalf opvangplaatsen beschikbaar. Daar worden de kinderen begeleidt door twee pedagogisch medewerkers. ‘t Schooltje is gevestigd in een volledig gerenoveerd pand in Randwijck, aldus Amstelveens Nieuwsblad.

‘’Wij vinden veiligheid de basis van de ontwikkeling en groei van ieder kind. Dit kan alleen in een stabiele, huiselijke en warme omgeving. Ons toegewijde team van pedagogisch medewerkers is daarbij het fundament van onze organisatie. Zij nemen bewuste opvoedkundige keuzes voor de kinderen en betrekken ouders bij iedere ontwikkelingsfase. Wij vinden het belangrijk dat kinderen zich gezien en gehoord voelen, hun gevoelens mogen uiten en in alle liefde en vertrouwen mogen opgroeien. Kinderen krijgen de ruimte om spelenderwijs nieuwe vaardigheden te creëren. 'Zij leren zichzelf kennen, leren rekening te houden met elkaar en doen normen en waarden op,’’ aldus ‘t Schooltje.

De Uitgangspunten van ‘t Schooltje

‘’Wij laten ons inspireren door twee pedagogische uitgangspunten. Het eerste is Montessori, door de wijze hoe wij spelmateriaal aanbieden en de manier hoe wij de kinderen ondersteunen spelenderwijs en zelfstandig de wereld te leren kennen. Niet omdat wij willen dat kinderen zo snel mogelijk groot worden (laat ze vooral kind zijn), maar omdat kinderen het heerlijk vinden om zelf successen te ervaren; ‘leer mij het zelf doen’.’’

‘’Ons tweede uitgangspunt is de wijze waarop wij samen met de kinderen communiceren, How2Talk2Kids. Naast een fijne en liefdevolle omgeving vinden wij het effect van communicatie erg belangrijk. Wij leggen hierbij de nadruk op het praten met en luisteren naar kinderen.’’

Het doel van het kinderdagverblijf is om kinderen een betere toekomst te geven door nu een breed aanbod aan ontwikkelingsmogelijkheden aan te bieden.

Aanmelden

Geïnteresseerd? Dan kan je altijd een kijkje nemen op de website van het kinderdagverblijf. Meld je ook vooral aan voor een rondleiding op de locatie, zodat je kan ontdekken of ‘t Schooltje misschien wel de geschikte plek is voor je kind.

Door: Nationale Onderwijsgids / Parris Fokkema