Eigenaar Fit-Kidz in Papendracht snapt niets van mogelijke boete

De gemeente Papendrecht wil kinderopvangorganisatie Fit-Kidz een boete opleggen en mogelijk twee onderpresterende bso’s van de organisatie drie maanden lang sluiten. Er zou sprake zijn van onverantwoorde opvang, maar eigenaar Daniel Muñoz stelt dat het simpelweg om tekortkomingen in het papierwerk gaat. Dit meldt het Algemeen Dagblad.

In 2023 bezocht de GGD-inspectie meerdere malen Fit-Kidz en werd vastgesteld dat de organisatie het veiligheids- en gezondheidsbeleid niet naleefde, ouders onvoldoende informatie ontvingen, er onvoldoende beroepskrachten op groepen stonden en er geen goede klachtenregeling was. Hiervoor kreeg Fit-Kidz in oktober een waarschuwing en inmiddels dreigt de gemeente met tijdelijke sluiting en een boete.

'De grootste onzin die er bestaat'

De gemeente Papendrecht suggereert volgens Muñoz dat zijn organisatie vier maanden lang geen verbetermaatregelen heeft doorgevoerd na het verschijnen van het rapport van de GGD Zuid-Holland Zuid. Dit noemt Muñoz “de grootste onzin die er bestaat”. Hij zegt dat geen enkele ouder zijn of haar contract heeft opgezegd. De Fit-Kidz-eigenaar is ook benieuwd waarom Papendrecht denkt dat er structureel geen verantwoorde bso wordt geboden. “Geen enkele onvolkomenheid in het rapport heeft te maken met een voor kinderen gevaarlijke situatie.”

Door: Nationale Onderwijsgids / Johanne Levinsky