Logo_niet_voor_nieuwsitems_boink

Uit de jaarlijkse enquête van BOinK blijkt dat ouders het tarief voor kinderopvang gemiddeld een 6,3 geven. Vorig jaar gaven de ouders nog gemiddeld een 5,6. Jaarlijks zet BOinK een enquête uit onder ouders over de prijzen in de kinderopvang. Dit jaar hebben 115 ouders de enquête over de prijzen in de kinderopvang ingevuld. Volgens BOinK heeft de raadpleging van de oudercommissie bij prijswijzigingen nog een stap te maken. Dit meldt BOinK. 

Twee derde van de ondervraagde oudercommissieleden geeft aan dat ze om advies zijn gevraagd over de prijs. Wanneer de commissie wel een advies uitbracht, leidde dit in de meeste gevallen tot een bijstelling van het tarief. Per 1 juli moeten de kinderopvang verplicht de oudercommissie raadplegen bij een tariefwijziging.

De enquête was toegespitst op de verschillende opvangmogelijkheden. Zo beoordeelden de respondenten van de dagopvang het tarief met een 6. Vorig jaar scoorde de dagopvang een 5,5. Voor de buitenschoolse opvang steeg het cijfer van een 5,6 naar een 6,8. De gastouderopvang steeg het meeste van een 5,8 in 2014 naar een 8,5 dit jaar. De peuterspeelzalen gingen van een 7,1 naar een 8,5. De oudercommissieleden waardeerden de prijs over het algemeen met een 5,9. Ouders gaven de prijs van opvang in het algemeen een 7.

© Nationale Onderwijsgids