Normal_kinderopvang_peuter_begeleider_leidster

Arbeidsmarktfonds FCB organiseert op 29 mei een werkconferentie met als onderwerp 'Beroepsethiek in de kinderopvang. De conferentie is bedoeld voor pedagogisch medewerkers, managers en bestuurders in de kinderopvangbranche. Dit meldt vakbondsorganisatie FNV.

De afgelopen maanden heeft Brancheorganisatie Kinderopvang samen met diverse werkgevers- en werknemersorganisaties op proef bijscholingscursussen over beroepsethiek aangeboden. In de cursussen leren pedagogisch medewerkers omgaan met de visie van anderen, zowel die van collega's als van ouders, en leren ze hoe ze hun eigen standpunt beter kunnen uitleggen. Op de werkconferentie zullen cursisten die deel hebben genomen aan de pilot een bijdrage leveren aan het middagprogramma.

Beroepsethiek speelt een rol in zowel kleine als grote vraagstukken op de werkvloer. Van communicatie met ouders, kinderen en collega's tot het voedingsbeleid en uitstapjes. De werkconferentie is bedoeld om de kennis over dit onderwerp te delen. Deelname aan de conferentie is gratis. Download hier de flyer met meer informatie over het programma en aanmelden. De conferentie vindt plaats in het FCB kantoor aan de Koningin Wilhelminalaan 3 in Utrecht.

© Nationale Onderwijsgids