Logo_bdko_logo

De beroepsvereniging voor directeuren in de kinderopvang (bdKO) organiseert op 9 april een landelijke bijeenkomst over de transitie die gaande is in de branche. De voortdurende economische crisis, de verlaging van de kinderopvangtoeslag en wijzigingen in de wet- en regelgeving hebben grote invloed op de kinderopvangsector. Op verzoek van leden van het bdKO biedt de organisatie nu een bijeenkomst aan voor leden en hun gasten voor verdere verdieping van het thema 'transitie'. Dit meldt de bdKO.

Op de vorige bijeenkomst kon als conclusie worden getrokken dat alle wijzigingen in de sector tot spanningen en afbraak leiden die om een nieuwe manier van werken en organiseren vraagt. Gastspreker professor Derk Loorbach zei daarover: “De kinderopvang moet terug naar de kern en zichzelf opnieuw uitvinden. Daarbij moet ze aansluiten bij de lokale dynamiek en verbinding zoeken met andere partijen. Belangrijk daarbij is om medewerkers ruimte te geven om te experimenteren”. Loorbach zal nu dieper ingaan op zijn uitspraken en bespreken welke kansen en uitdagingen de transitie voor de kinderopvang te bieden heeft.

De inleiding door Loorbach wordt gevolgd door drie workshopsessies onder leiding van medewerkers van onderzoeksinstituut Drift. BdKO-leden mogen deze keer een gast meenemen die belangstelling heeft voor het thema transitie.

De bijeenkomst vindt plaats op 9 april. Uiterlijk een week van te voren ontvangen deelnemers het uitgebreide programma en een routebeschrijving naar de locatie van de bijeenkomst. Deelname kost 195,- euro voor leden en voor gasten 49,50 euro. Aanmelden kan via het inschrijfformulier op www.bdko.nl.

© Nationale Onderwijsgids