Normal_speeltuin_spelen_wippen_opvang

Kinderdagverblijf De Dotterbloem in Almere Buiten moet de locatie aan de Madridweg uit. Woningstichting GoedeStede wil de kinderopvang uit het pand hebben omdat er een huurachterstand van zo'n 40.000 euro zou zijn. Vorige maand oordeelde de rechter nog in een kort geding dat de opvang open mocht blijven. Dit meldt Omroep Flevoland.

Volgens GoedeStede heeft De Dotterbloem niet alleen een huurachterstand maar komt de organisatie ook de afspraken over betalingen niet na. Bovendien zou de woningstichting geen contact kunnen krijgen met de eigenaar van het kinderdagverblijf. GoedeStede zegt nu van de rechter een vonnis te hebben gekregen waarmee het dagverblijf alsnog ontruimd kan worden.

Vorige maand besloot de rechter dat de kinderopvang voorlopig open mocht blijven. De rechter hield er rekening mee dat de kinderen nergens anders opgevangen kunnen worden als De Dotterbloem dichtgaat. Ook zou GoedeStede nog geen andere huurder hebben. De directeur beloofde de achterstallige huur binnen zes maanden te voldoen. De woningstichting vindt door het gebrek aan contact met de directeur het financiële risico echter te groot en wil dinsdag 20 januari met de ontruiming van de locatie beginnen.

© Nationale Onderwijsgids