Normal_kinderopvang_2

Vakbond Abvakabo FNV en Brancheorganisatie Kinderopvang willen bijscholingscursussen ontwikkelen over beroepsethiek in de kinderopvang. Voordat de cursussen van start gaan willen de organisaties graag weten welke vraagstukken spelen onder pedagogisch medewerkers. Zij vragen daarom alle werknemers uit de kinderopvang om de enquête in te vullen. Dit meldt Kinderopvangtotaal.

In opdracht van zowel werkgevers- als werknemersorganisaties start FNV met een pilot voor bijscholingstrainingen over beroepsethiek in de kinderopvangbranche. Het is de bedoeling dat de bijscholing van januari tot maart 2015 wordt aangeboden aan alle gediplomeerde pedagogisch medewerkers. De organiserende partijen willen graag weten welke onderwerpen zeker aan bod moeten komen tijdens de cursus.

In de dagelijkse praktijk kunnen pedagogisch medewerkers nog al eens tegen meningsverschillen met collega's of ouders aanlopen. Bijvoorbeeld over het corrigeren van gedrag bij kinderen of wel of niet aan tafel eten. De cursussen moeten helpen om meer begrip te kweken voor de mening van anderen en om zelf een duidelijk standpunt over een kwestie te kunnen vormen. De training zal in drie vormen worden aangeboden: klassikale lessen, een combinatie van zowel klassikale bijeenkomsten als thuisopdrachten via de computer of een volledig digitale cursus.

Pedagogisch medewerkers kunnen hun mening over de cursus geven via deze enquête.

© Nationale Onderwijsgids