Normal_euro_geld_betalen__10_

De curator van het failliete Estro wil de bonussen die zijn uitgekeerd aan twee bestuursleden van het kinderopvangbedrijf terugvorderen. Hij gaat nu onderzoeken wat de mogelijkheden daartoe zijn. De bestuurders ontvingen de bonus vlak voor dat het faillissement bekend werd. Dit meldt Kinderopvangtotaal.

Bestuursvoorzitter Jean-Pierre Bienfait en financieel directeur Kris Geysels ontvingen april dit jaar een bonus over 2013. Een kleine maand voor het faillissement keerde Bienfait ook nog eens een extraatje van 25.000,- euro aan zichzelf uit. “Als blijkt dat de bonussen zijn uitgekeerd toen het faillissement al aanstaande was, kan het zijn dat die namens de boedel worden teruggevorderd”, zegt de curator. Hij gaat zelf onderzoeken of dit inderdaad het geval is.

In de branche werd met grote verontwaardiging gereageerd op het nieuws van de uitgekeerde bonussen. Ook in de Tweede Kamer werden vragen gesteld. Zo wilde de PvdA onder meer weten of er kinderopvangtoeslag toegevloeid is naar de bonussen aan de bestuurders. Smallsteps, het bedrijf dat Estro heeft overgenomen, gaat niet in op vragen over de kwestie.

© Nationale Onderwijsgids