Normal_sport_peuters_gymnastiek

Dit najaar gaat de Inspectie van het Onderwijs (IvhO) het Amstelveense beleid op het gebied van de Voor -en Vroegschoolse Educatie (VVE) onderzoeken. Dit heeft onderwijswethouder Maaike Veeningen bekend gemaakt. De IvhO gaat onder meer op bezoek bij schoolbesturen om te zien in hoeverre zij hun VVE-verplichtingen nakomen. Dit meldt Amstelveen.blog.nl. 

De gemeente Amstelveen weet niet precies waar het onderzoek van de Inspectie betrekking op heeft. Veeningen schrijft dat “de focus lijkt te liggen op de vraag of er in voldoende mate afspraken met de schoolbesturen zijn gemaakt over de VVE.” VVE is onderwijs dat in peuterspeelzalen en kleuteronderwijs aan peuters en kleuters wordt gegeven (ook de groepen 1 en 2 op de basisschool). 
 
De Inspectie deed vorig jaar voor het eerst onderzoek naar de uitvoering van het VVE-beleid in Amstelveen. Volgen Veeningen zijn er toen een aantal punten op tafel gekomen die voor verbetering vatbaar waren. De gemeente heeft hier de afgelopen maanden hard aan gewerkt, aldus de wethouder. 
 
De Inspectie gaat onder meer bij schoolbesturen op bezoek om te zien in hoeverre zij hun VVE-verplichtingen nakomen. Veeningen: “Hoewel het college het betreurt dat op dit moment nog niet geheel duidelijk is waar het onderzoek betrekking op heeft, ziet het de uitkomsten van het onderzoek met vertrouwen en belangstelling tegemoet.”
 
© Nationale Onderwijsgids