Normal_kind_peuter

Kinderdagverblijf Flamingo Regenboog in Amsterdam mag voorlopig weer open. De crèche krijgt van de gemeente twee weken om verbeteringen door te voeren. Eerder deze maand kwam de kinderopvang in opspraak door een filmpje waarin huilende peuters te zien waren die buitengesloten waren geraakt. Dit meldt Telegraaf.

Op het filmpje dat gemaakt werd door een buurtbewoner waren kinderen te zien die in de achtertuin van de opvang stonden te huilen. Ze konden niet naar binnen omdat er geen leidster was om de deur open te doen. Het kinderdagverblijf werd daarop een week gesloten op last van de GGD.

Flamingo Regenboog krijgt nu twee weken de tijd om te zorgen dat er genoeg leidsters aanwezig zijn voor de opvang van kinderen. Ook moet de crèche laten zien dat het pedagogisch beleidsplan in praktijk wordt gebracht. Dit plan heeft de opvang wel op papier staan maar er werd niet naar gehandeld. Bovendien moet de kinderopvang ervoor zorgen dat de emotionele veiligheid van de kinderen te allen tijde gewaarborgd is.

De ouders van de kinderen op het kinderdagverblijf staan achter de leiding en het personeel van Flamingo Regenboog. Op de dag dat het nieuws naar buiten kwam is er een ouderavond geweest. De oudercommissie wil nu samen met de leiding van Flamingo en de GGD werken aan een plan van aanpak. De ouders hopen dat daarmee “in het belang van onze kinderen” de rust rond de kinderopvang weerkeert.

© Nationale Onderwijsgids