Normal_stemmen_politiek_vragen_test

Binnenkort zijn ook gastouders de enquête die zij ontvangen van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) verplicht deze in te vullen. Op deze manier wil het CBS een volledig beeld zien te krijgen van de kinderopvangbranche. Omdat niet alle vragen in de enquête relevant zijn voor gastouders, kunnen zij van het CBS hulp krijgen bij het invullen van de vragenlijst. Dit meldt Kinderopvangtotaal.

Jaarlijks verstuurd het CBS de enquête 'Welzijnswerk, maatschappelijk werk en kinderopvang' naar kinderopvangorganisaties en gastouders. Niet alle gastouders zullen deze vragenlijst ontvangen maar gastouders die de vragen krijgen toegestuurd zijn straks verplicht deze in te vullen en terug te sturen.

De vragen gaan onder meer over personeel, opbrengsten, het kwaliteitsbeleid, capaciteit, het aantal contacturen en de klanten. Volgens Brancheorganisatie Kinderopvang zijn niet alle vragen van toepassing op gastouders. Daarom kunnen zij bij het contactcentrum van het CBS terecht voor telefonische hulp bij het invullen van de vragen.

© Nationale Onderwijsgids