Normal_images__1_

Vandaag wordt De Week van het Jonge Kind afgetrapt. Het thema van de week is dit jaar 'early years are learning years'. Tijdens deze week wordt aandacht gevraagd voor de meerwaarde die hoogwaardige kinderopvang kinderen van 0-4 jaar biedt. Dit meldt Week van het Jonge Kind. 

Iedereen die betrokken is bij de opvoeding, ontwikkeling, verzorging of begeleiding van het jonge kind kan meedoen en deelnemen aan het dialoog. Dit jaar wordt er met name stilgestaan bij de belangrijke eerste jaren van het kind en bij het laten zien van wat er in Nederland allemaal gebeurt en gedaan wordt voor jonge kinderen en de gezinnen waarin zij opgroeien. Leerkrachten, ouders en andere professionals kunnen laten zien en horen wat ze doen en waarom hun werk belangrijk is voor jonge kinderen. Ook kunnen zij aangeven wat zij belangrijk vinden in de eerste jaren van een kind.
 
Op vrijdag wordt de Week van het Jonge Kind afgetrapt in Amsterdam. Dit gebeurt met een openingscongres in Panama.
 
Het Amsterdamse Platform Kinderopvang (APK) en het Platform Kleine Kinderopvangorganisaties Amsterdam (PAKK) hebben deze week daarnaast nog het subthema 'Bouwen van onderaf' waar ze aandacht aan zullen besteden. Gezamenlijk willen zij de kwaliteit van de Amsterdamse kinderopvang onderstrepen. 
 
© Nationale Onderwijsgids