Logo_motivate_and_attract_students_to_science_mass
Van 25 tot en met 27 november 2014 vindt de Motivate and Attract Students to Science (MASS) conferentie plaats. 100 docenten, docententrainers, Natuur- en Milieueducatie professionals en onderzoekers uit 8 Europese landen kunnen tijdens de conferentie kennis en ervaring uitwisselen. MASSis een Europees project, gefinancierd door de Europese Unie. De conferentie wordt  in het Science Centre NEMO gehouden (onder voorbehoud). Dit meldt SME Advies. 
 
Het doel van het MASS-project is het verzamelen en delen van de beste voorbeelden van aantrekkelijke en effectieve materialen en methoden voor bèta- onderwijs rond het thema duurzaamheid. Tijdens de conferentie worden de beste internationale materialen en methoden voor bèta-onderwijs gepresenteerd. De randvoorwaarden die bijdragen aan het interesseren en motiveren van leerlingen (PO en VO) voor bèta-onderwijs en duurzaamheid worden uitgelicht én er wordt een netwerk opgebouwd van docenten, docententrainers en onderzoekers rond dit thema. 
 
Deelnemers aan de conferentie kunnen meedoen met workshops waarin een breed overzicht van lesmaterialen, tools, methoden en goede voorbeelden wordt toegelicht. De doelgroep van de conferentie zijn bèta-docenten uit het voortgezet onderwijs, leerkrachten uit het basisonderwijs, opleiders, trainers of NME-professionals en onderzoekers. De conferentie kost 200 euro per deelnemer. Geïnteresseerden kunnen zich voorinschrijven via www.sme.nl/mass4education. Voor meer informatie klik hier.
 
© Nationale Onderwijsgids