Omgeving school in Vught afgezet vanwege vondst oefengranaat

Dinsdag 19 maart werd er op een veld voor basisschool Het Molenven aan de Koninginnelaan in Vught een ‘werpgewicht’ gevonden. Een werpgewicht lijkt op een granaat, maar wordt alleen gebruikt om te oefenen met gooien. Dat meldt Omroep Brabant.

De officier van dienst van de Veiligheidsregio ging er in eerste instantie vanuit dat het om een echte granaat zou gaan. Na uitvoerig onderzoek bleek dit niet het geval. Basisschoolleerlingen mochten voor de zekerheid een tijdje niet naar buiten.

Omfietsen 

De kinderen mochten om kwart voor twee ’s middags naar huis, maar mochten niet langs het veld waar de granaat lag. Het was namelijk niet zeker of hij zou afgaan of niet.

Granaat uit de Tweede Wereldoorlog 

In de buurt van de basisschool werd twee jaar geleden wel een echte granaat uit de Tweede Wereldoorlog gevonden. Deze lag bij een boom op het terrein van Het Molenven. Ouders van leerlingen vonden die granaat. Uiteindelijk is deze door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) tot ontploffing gebracht.

Het werpgewicht lag ook al bij een boom. Volgens de officier van dienst van de Veiligheidsregio kon deze door erosie aan de oppervlakte zijn gekomen.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk