Arnhem heeft misschien wel de sportiefste basisschool van Nederland

Als de Margarethaschool uit Arnhem de finale op 9 april wint, dan is deze officieel de sportiefste school van Nederland. Tijdens de finale in Zwolle moeten ze strijden tegen een school uit Delft. Voor de leerlingen uit de groepen 7 en 8 van de school uit Arnhem was er op donderdag 14 maart een speciale trainingsdag in het leven geroepen. Dat meldt Omroep Gelderland.

De leerlingen oefenden verschillende turnonderdelen, breakdancen en een speciale choreografie op skateboards. De ‘Sportiefst School’-competitie is in het leven geroepen door sportkoepel NOC*NSF en de vakvereniging voor leraren lichamelijke opvoeding (KVLO).

Sporten 

Donderdag waren er allerlei kinderen aan het sporten in de gymzaal, de dansstudio en zelfs op de speelplaats van de school. Op de Margarethaschool wordt sporten altijd al als iets heel belangrijks en gezonds beschouwd. De leerlingen krijgen drie keer in de week gymles, en de school organiseert veel verschillende naschoolse activiteiten. “Om dit in een lesprogramma te krijgen, ja dat is wel passen en meten”, zo stelt de school.

Finale winnen 

Een van de leerlingen vertelt aan Omroep Gelderland dat de school in staat is om de finale te winnen. Nog even geduld, want op 9 april weten de leerlingen het helemaal zeker.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk