Basisschoolleerlingen Hoofddorp aangevallen door agressieve nijlganzen

Leerlingen van basisschool Tabitha aan de Femina Mullerstraat in Hoofddorp worden aangevallen door agressieve ganzen. De kinderen moeten door het parkje van de ganzen om op hun school te komen. Het is echter broedseizoen, dus de nijlganzen zijn er op dit moment op gebrand om hun kleintjes te beschermen. Dat meldt NH Nieuws.

“De gans vloog achter mijn dochter aan en zat op haar hoofd toen ze naar school fietste”, aldus een bezorgde ouder. Haar dochter Esmee fietst net als zoveel leerlingen door het parkje om op school te komen.

Aangevallen door nijlganzen 

Tim Klazinga, directeur van basisscholen Tabitha en De Wilgen, had al gehoord dat een aantal leerlingen waren aangevallen. Hij raadt dan ook aan om het fietspad in het parkje niet te gebruiken. Als men aan de kant van de busbaan blijft gaat het vaak wel goed met de ganzen, aldus Klazinga in een mail aan de ouders.

Waarschuwingsborden 

In het verleden heeft de gemeente al eens waarschuwingsborden geplaatst tijdens het broedseizoen. Maar omdat de borden zijn blijven staan nemen veel buurtbewoners de waarschuwing niet meer serieus. Daarom worden de borden na dit broedseizoen wel verwijderd. De gemeente heeft vorig jaar zelfs een groep agressieve nijlganzen naar Drenthe gebracht. Op dit moment is er nog geen sprake van een verhuizing van de beesten.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk