Kinderen basisschool De Rietzanger in actie vanwege gebrek aan speelruimte

Leerlingen van basisschool De Rietzanger in Eelderwolde krijgen een kleinere speelruimte. Dat komt door de bouw van een nieuwe supermarkt. Vrijdag 22 december werd er een petitie overhandigd aan de gemeente Tynaarlo, want ook de verkeersveiligheid van de kinderen loopt nu gevaar. Dat meldt RTV Drenthe. 

In de petitie wordt gepleit voor meer ruimte rond de school. Al 351 mensen ondertekenden de petitie. Voornamelijk door ouders, opa’s en oma’s, medewerkers van de basisschool en medewerkers van het gezondheidscentrum dat naast de school zit.

Bouw van een supermarkt 

De school wordt ingesloten vanwege de bouw van de supermarkt. De ondertekenaars benadrukken dat ze niet tegen de bouw van de supermarkt zijn, maar dat ze zich wel zorgen maken over de speelruimte voor de kinderen.

Toegangswegen 

Ook de toegangswegen naar de school worden onveiliger sinds de bouw van de supermarkt. De Borchsingel wordt binnenkort aangepakt en dat is een weg waar veel ouders en kinderen gebruik van maken als ze naar school gaan.

Ruimte 

De ondertekenaars zien graag dat de school meer ruimte krijg, maar ze zien ook dat die ruimte om de school er niet lijkt te zijn. Daarom willen ze in gesprek met de gemeente Tynaarlo om te kijken of er een andere plek is waar kinderen kunnen spelen.

Wethouder Jelbrich Peters (PvdA) kan op dit moment nog weinig zeggen over de verkeerssituatie rond de school. Ze heeft de kinderen wel belooft zich in te zetten voor de situatie.

Door: Nationale Onderwijsgids / Femke van Arendonk